søndag 19. desember 2010

Grei krim

Fant Skinndød av Thomas Enger og er alltid nysgjerrig på nye krimforfattere, så ga den en sjanse. Og det var jo ikke så dumt.
Det handler om Henning Juul, deprimert og brannskadet journalist, som kommer tilbake på jobb i nettavisa "123nyheter" etter to års sykemelding. Der kastes han inn i saken hvor ei ung jente blir funnet steinet til døde i et telt på Ekebergsletta. Så dør flere. Spennende sak med interessante vinklinger når Sharia-lover osv trekkes inn. Henning er for så vidt ikke en veldig original karakter, han er en tøffing med personlige problemer og likner dermed på mange andre moderne krimhelter. Men han er jo journalist, ikke politi, og det gir både en vri på handlingen og innblikk i en kynisk nyhetsbransje. Syntes løsningen på saken ble veldig enkel, men så var det ikke slutten likevel! Sånt liker jeg.
Men så er det noen unøyaktigheter som irriterer meg. (Sånn er det når en er en pirkepirk.) For eksempel at det snakkes om "nordmenn og muslimer". Når det ene er en nasjonalitet og det andre en religion, kan en faktisk ikke holde dem opp mot hverandre. Det er fullt mulig å være både det ene og det andre. Faktisk. Og det heter ikke "tenkt til"! "Han hadde tenkt til å gå dit." Nei, han hadde tenkt! Og det holder i massevis. Bort med "til"! (Rart jeg ikke har høyt blodtrykk...) Andre detaljfriker er herved advart, andre kan se en annen vei.
Espen Reboli Bjerke leser helt greit. Grei spenning. Grei personskildring. Alt i alt en helt grei krim, altså. Så jeg skjønner ikke helt den voldsomme opphausinga, men det er sikkert bare meg.

Ingen kommentarer: