torsdag 30. desember 2010

Moro med økonomi

Jeg er ikke nødvendigvis så glad i tall. I alle fall ikke i økonomi. Jeg tenker at jeg sikkert burde, en bibliotekar tjener ikke godt, og innen det blir vår tur, er det vel ikke noe folketrygd igjen. Men nei... Moist von Lipwig er heller ikke så interessert egentlig, men når tyrann Vetinari sier at han skal bli banksjef (Lipwig har jo gjort undere for postvesenet i Ank-Morpork), er det bare å gi seg. Vetinari kan jo finne på å avsløre Moist som den svindleren han en gang var... Og jammen får han dreis på sakene! Godt hjulpet av golemer, en Igor, hans glooper, en slikkende bankformann og ja... en hel masse annet som bare kan komme fra en hjerne som Terry Pratchetts. Making money heter boka, også denne lest, eller heller fortalt, av uforlignelige Stephen Briggs. Jeg kan herved melde at en absurd romjul er å foretrekke!

2 kommentarer:

mbfjord sa...

Jeg har litt lyst til å prøve meg på Pratchett, men jeg blir litt overveldet hver gang jeg står foran hylla i bokhandlen. For hvor skal jeg begynne, liksom? Og det er vel heller ikke alle bøkene hans som er like vellykkede?

Kanskje du har et godt tips til hvilken bok, eventuelt hvilke bøker, en novise som meg kan starte med?

Mari sa...

Jeg liker ungdomsbøkene, for eksempel de om Tiffany Aching. Men er du glad i fantasy, er det bare å kjøre i gang med Disc world! Av de bøkene har jeg ledd godt og mye. :-) Begynn på begynnelsen. (Nå skal det sies at flere av de andre bøkene også foregår i Discworld, de er mini-serier i serien, men det skal du ikke bry deg om.) ;-) Forvirra? Slapp av det blir verre. Men det er skrekkelig morsomt!