onsdag 13. oktober 2010

The final countdown!

Som jeg har venta på den siste boka i Dødslekene! Den etterlengtede heter Mockingjay (for jeg fikk låne den på engelsk av snillesnille Beate!), Fugl Føniks på norsk. Bok én var fantastisk, bok to fulgte opp, ikke rart jeg venta store ting av bok tre! Og er jeg fornøyd? Nesten... Denne bar mye preg av å skulle oppsummere de to forrige, synes jeg. Og slutten var gitt, det kunne nesten ikke gå noen annen vei, og da var jo det spenningsmomentet borte.
Men det som skuffa meg i denne, var at jeg synes forfatteren trakk seg. Der hun før lot personene sine lide seg gjennom den ene forferdeligheten etter den andre til vi lesere nesten ikke kunne sitte stille mens vi leste, blir mye gjenfortalt her. Katniss, vår heltinne, tilbringer nesten mer tid på sykestua enn i felten. Og i mellomtiden løses flokene opp. Det blir liksom litt... feigt?
Og at jeg ikke er spesielt glad i lykkelig kjernefamilie-epiloger er kjent for alle jeg har diskutert Potter 7 og Pirates of the Caribbean med, men det skal jeg ikke si mer om her. Får være grense for spoilere!
Men er boka god? Hadde jeg ikke sammenlikna den med de foregående i serien, ville sikkert synes det. Men det er jo umulig... Nå skal jeg lese hva andre bloggere synes, har venta litt med den.

3 kommentarer:

astridterese sa...

Jeg har akkurat lest Fugl Føniks for jobb (biblioteket) og anbefalte at vi skulle kjøpe den. Det var litt forvirrende å lese nr 3 uten å ha lest 1 og 2 først, men jeg likte boken såpass godt at jeg nå har lånt 1 og 2 for å lese dem :-)

Synne sa...

Jeg likte boka godt! Men det er en annen type spenning her... krigsspenning, ikke kjempe-for-livet-en-mot-en-spenning:)
Det gir en annen stemning.
Ja, og så "hvem-kan-du-stole-på-spenning". Presidenten? Opprørslederen? Eller bare deg selv...

HH sa...

Jeg likte første bok aller best, og ble litt skuffet i bok to. Fikk aldri helt avsluttet den, så da må jeg gjøre et nytt forsøk, tenker jeg.