tirsdag 16. november 2010

Oi oi oi!

Kvinnherad bibliotek har litt av et utvalg! Da jeg satt der og skrev oppgave i høstferien, oppdaga jeg No country for old men av Cormac McCarthy på lydbok. På engelsk! Jada, jeg burde jo lest boka for lengst, men så har jeg ikke det, da. Nå har jeg hørt den i stedet. Og for en opplevelse!
Historien er vel kjent de fleste. Hvis ikke, finnes den her. Og det som overraska meg, er at det egentlig ikke skjer så mye. Det er mye gåing. Og bilkjøring. Men du hellige jul, så intenst! McCarthy kan rett og slett fortelle. Og bruke språket. Jeg måtte høre hele avsnitt om igjen fordi jeg ikke hadde fått meg handlingen, jeg var for opptatt av måten det ble fortalt på til å få med meg det som ble fortalt... Mulig det er takket være Tom Stechschulte sin fantastiske opplesning. Neste gang skal jeg lese McCarthy på papir. :-)

6 kommentarer:

Ladybug sa...

Jeg lurer litt på om dette kanskje hadde vært noe for mannen i huset. Har sett siste halvdel av filmen, men det kunne jo vært greit å få med seg hele historien(samt at en film kan jo aldri få med seg alt fra boken).

Visste faktisk ikke at det var Cormac McCarthy som hadde skrevet No Country for Old Men.

Anonym sa...

Jeg må innrømme at jeg hverken har sett filmen eller lest boka.
Men dette innlegget gjorde meg nysgjerrig! Jeg tror jeg må lete etter Cormac McCarty på lydbok, på engelsk :-)

Mari sa...

Denne er noe for både menn, ladybug'er og astridtereser, det er jeg helt sikker på! :-)

Og nå må jammen jeg også få sett den filmen.

Stig Elvis sa...

Halloen!
Og vi har så og seie McCarthys samla verk på papir i bokhylla heime, så du treng ikkje dra heilt til Husnes neste gong...:-)

TCB
Stig Elvis

Mari sa...

I know, darling, men de er stort sett på norsk, og det blir jo ikke helt det samme... ;-)

Bernt Lage Breivoll sa...

Hei!

Du får en Cherry on Top Award fra meg og Silje.