søndag 6. februar 2011

Romantikk og spenning!

Rubinrød av Kerstin Gier var visst en av storsatsingene til Gyldendal Barn & Ungdom høsten 2010. Kan ikke si at jeg har lagt merke til noen aggressiv markedsføring, men boka kom meg i hende likevel. Og godt var det.
Denne gangen er det tidsreiser det handler om. I Gwens familie finnes det et tidsreisegen. Det er Gwens kusine som har fått det i deres generasjon, så kusina får intensiv opplæring i historie, fekting, konversasjon og så videre. En vet jo aldri hva en kan få bruk for der i fortida! Det første tidsspranget pleier å finne sted i genbærerens 17. år, og nå som tiden nærmer seg, er hele familien oppskjørtet og stressa. Men hvem er det som plutselig befinner seg i fortida? Gwen! Og hun er ikke forberedt på noe av det. Flaks at hun ikke reiser alene, hva?
Baksideteksten på boka henviser til Romeo & Julie, Bella & Edward, "forbudt, forførende og uimotståelig kjærlighet!". Så jeg var litt redd for at dette skulle bli bare klisseromantikk med litt tidsreisespenning ved siden av, men så var det spenning med litt romantikk attåt, gitt. Og jeg koste meg stort under lesinga. Igjen første bok i en trilogi. (Er det ikke mulig å skrive avsluttende bøker lengre??) Og igjen vil jeg vite hvordan det går!

2 kommentarer:

Elin sa...

Jeg har lenge tenkt på at jeg skal lese den boka:) Virker spennende:)

Aud sa...

Hmmm, nå føler jeg at jeg burde gi disse en sjanse til...