onsdag 2. februar 2011

My name is Bond. James Bond.

Bøkene om den unge James Bond skal visstnok være riktig så spennende. Jeg har ikke lest dem. Men tegneserieversjonen av den første boka, Silverfin av Charlie Higson og Kev Walker, måtte jeg få med meg. Og visst er den flott!
Den unge James har begynt på Eton, men trives ikke spesielt godt. Særlig kommer han dårlig overens med Hellebore, en selvgod jypling. Og faren hans er direkte skremmende. Men hvem har kjøpt herregården i nærheten av James sin tante og onkel i Skottland? Gjette tre ganger. Og hvem må spionere på området og finne ut hva som har skjedd med en forsvunnet lokal gutt? Riktig.
Riktig skummelt og ekkelt blir det. Og tegningene overlater ingen ting til fantasien. Det passer historien utmerket. Liker i det hele tatt Kev Walkers illustrasjoner. Han bruker farger, lys og skygge på en måte som understreker historiens gang med tilbakeblikk og sprang i tid og sted. Flott tegneserie!

3 kommentarer:

Ladybug sa...

Takk for flott tips. Jeg har gitt hele serien til min samboer, så langt har han lest en bok og den falt visst i smak. Han var litt overrasket over at det var ungdomsbøker da, var nesten litt flaut å lese det tror jeg men jeg har nå sagt at bøker er til for å leses av alle selv om de kanskje anbefales en gruppe.

Vi leser jo selv masse barnebøker med sønnen vår og liker jo mange av disse selv om vi ikke akkurat er i målgruppen selv.

Mari sa...

Som jeg skulle sagt det selv! Alle bøker for alle. Alltid! :-) Jeg har stadig gode leseopplevelser med barne- of ungdomsbøker og ville ikke vært dem foruten.

Elin sa...

Takk for bok tipset:) Jeg skal absolutt sjekke ut de bøkene, høres spennende ut:)