mandag 4. juli 2011

Ulvetid

Nå har ikke jeg sånne nymotens fjernsynskanaler, så jeg har ikke fått sett noe på denne meget omtalte serien Game of Thrones. Ikke hadde jeg lest bøkene av George R.R. Martin heller. Men det siste går det jo an å gjøre noe med, og nå har jeg slukt I vargens tid bok 1. Jada, det er bare den første delen av bok en som foreløpig har kommet på norsk. (Hvorfor jeg ikke leser den på engelsk? Fordi jeg lurer på å si noe lurt om den på høstens ungdomsbokgilde, selvfølgelig!) Og jeg vil ikke at det skal være slutt!!!
Det myldrer av personer. Og de heter rare ting som Eddard og Sansa og Viserys. Og pleier jo å ha problemer med å holde karakterer fra hverandre. Ikke her. For de er hele personer som jeg raskt blir kjent med. Alle sammen. Det handler i hovedsak om politikk, allianser, tillit og svik. Ikke noe som interesserer meg så voldsomt. Men her er det så spennende! Og det er en krimintrige (nei, to!) fletta inn. Og det er dramatiske familiehistorier, hat og kjærlighet. Denne boka har alt! Svært godt oversatt også, så vidt jeg kan bedømme. Perfekt for Tolkien-entusiaster, rollespillere og alle andre oppegående mennesker!

3 kommentarer:

MsJoplin sa...

Jeg nærmer meg slutten på bok 2 (altså den virkelige bok 2, Clash of Kings!), og jeg gleederrrrr meg til å fortsette med bok 3, 4 og 5. Fabelaktige serien sin!

Også såå utrolig bra adaptert til film! :D

Silje sa...

Jeg har sett serien og liker den veldig godt. Samboeren min holder på med bøkene, men jeg er litt avskrekket av tykkelsen, men først og fremst størrelsen på skriften. Når jeg leser din anmeldelse tenker jeg at jeg skal lese ihvertfall den første på norsk jeg også. Det er jo også det letteste å formidle til elevene.

Mari sa...

Gleder meg massivt til serien!! :-D