onsdag 20. juli 2011

Vampyrer?

Nei, nå heter det visst bloddrikkere... I alle fall på vestkansten. Mørketid er Åshild Moldskreds debut og handler altså om heilnorske vampyrer. De har spisse tenner, de må drikke blod for å overleve, men de begrenser seg til donorblod bortsett fra noen få ganger i året, og de inntar det helst fra rødvinsglass. Runa er en outsider i familien, hun er bare halvt bloddrikker. Noe som gjør at hun kan være enda farligere enn de andre, en ukontrollerbar morder. Men hun fungerer som 14-åringer flest og foretrekker å skate og henge med bestekompisen Åge. Så kommer sannheten for en dag.
Dette er for så vidt spennende, det er mye action, men jeg finner plottet alt for intrikat. Det er greit at folk viser seg å være noe annet enn en trodde, for all del, men ikke både tre, fire og fem ganger. Og så slutter det jo midt i ingenting! Spenningen bygges opp og bygges opp og så *fisl...* er det bare slutt?? Som en vennskapsskildring er dette flott, men som spenningsroman synes jeg ikke det holder helt i mål.

3 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg slukte denne boken rått, har en anmeldelse liggende på vent i bloggen :) Jeg likte boken veldig godt, noe jeg ikke hadde forventet på forhånd egentlig.

elis lesebabbel sa...

Sleit også med boka, men skolen i nærleiken, det vil si Hovseter, har brukt den i undervisningen- selvfølgelig. der blir det vel som heimstaddiktning å regne.

Får vel si som jeg pleier - forfatteren burde tatt noen runder til. Eller boka.

Selvfølgelig intar vi på vestkansten blodet vårt i rødvinsglass! Vitvinsglass passer litt dårlig til den type drikke, synes jeg nok!

Aud sa...

Jeg syntes også handlingen gikk litt over stokk og stein her. Mange gode ideer imidlertid, så jeg kan godt lese mer av damen etterhvert!