søndag 27. desember 2009

Drit og dra!

Er stor fan av Carl Hiaasen, men ante ikke at mannen skrev ungdomsbøker før Aud opplyste meg (som så mange ganger før) ;-). Denne er, som de fleste av Hiaasens bøker, lagt til Florida og handler om miljøkriminalitet. Teite skurker vil bore olje i et naturreservat, til og med like i nærheten av der den svært utrydningstruede floridapanteren holder til. Nick og Marta blir blandet inn via en forsvunnet, ufyselig lærer og det hele blir ganske så intrikat med store penger, klassens bølle og militante miljøvernere involvert. Spennende og underholdende, men jeg føler Hiaasen holder litt tilbake i forhold til den skrikende absurde humoren som ofte preger bøkene hans for voksne.
Likevel svært lesverdig, kanskje spesielt på grunn av forholdet mellom Nick og faren, som kommer skadet hjem fra Irak-krigen i begynnelsen av historien. Også er det jo alltid deilig når skurkene får sin rettmessige straff...

3 kommentarer:

Susanne B. Bolstad sa...

Jeg nikoser meg med ungdomsbøkene hans, selv om ikke humoren er like hylende gal som i voksenbøkene. De er gode som introduksjon til de andre, og så er de informative ift miljøkriminalitet, som jo er hans hjertesak. Du burde lese de andre også. Særlig Rett i dass. Moro for kidsa som begynner å utvikle samfunnsengasjementet sitt :-)

Aud sa...

Ja, de er sååå bra :-) men jeg savner Skink! Kanskje Hiaasen synes han er for sterk kost i ungdomsbøkene?

Mari sa...

Skink passer for alle i alle aldre. :-) Får se om jeg ikke må få lest de to andre ungdomsbøkene også, ja.