fredag 4. desember 2009

Winter wonder land

Jeg har vært ute på eventyr! Mandag kveld dro Elvis og jeg til Koppang på frilans-oppdrag. (Med togbytte på Hamar, over på et bittelite, utrolig sjarmerende, men hypermoderne tog.) Hadde fått beskrevet hotellet som "rent, men ikke koselig" og det var ganske passende... Vi kom inn noe veikroliknende og fortsatte inn i en korridor som mest minna om et asylmottak. Men rommet var stort og sengene gode. Middagsmenyen hadde veikroinnhold, men godt over veikrostandard. Så det ble så fint, så. (Men er det ikke litt rart å plassere toalettet sånn at alle over pygmestørresle må sitte med ene armen over papirholderen for å få plass?) Nuja. Det er jo ikke hotellet dette skal handle om.
Grunnen til at vi var der nord, var at vi hadde fått i oppdrag å formidle skjønnllitteratur som på en eller annen måte har med musikk å gjøre til ungomsskoleelvene på Fagertun skole i Rendalen kommune. Artig oppgave! Vi hadde valgt følgende kombinasjoner:

Tiendetrinn var først ut og så ut som de holdt på å DØ av kjedsomhet (unntatt når det kom ord som "fitte" og "pule", da retta de ryggen gitt!) og ikke ville de låne en eneste bok heller, men hadde de oppført seg anderledes, hadde de jo ikke vært tiendeklassinger... Åttende og niende var riktig så aktive, stilte spørsmål, svarte på spørsmål, kommenterte og lånte bøker som bare det. Ble til og med venteliste på noen av dem vi presenterte! Også kjørte vi avstemning, da. Det har liksom blitt til at det hører med. Og ungene liker det. Men det blir altså ikke det samme uten deg, Beate...

Hyggelig skole, artige elever, trivelige lærere, men vi takker først og fremst biblioteksjefen, Inger Marie, for at dette ble en strålende tur! Makan til service, henting og bringing og mat og kos. Nydelig, var det, Inger Marie! Nydelig!

1 kommentar:

knirk sa...

Ha ha, dette var gøy å lese om. God idè forresten.