tirsdag 13. april 2010

Let's Kick Ass!

Kick-Ass på kino i går kveld. Og er fortsatt høy! :-)
Dave Lizewski, tegneserienerd og usynlig for jenter, lurer på hvorfor ingen prøver seg som superhelt? Det er jo ikke påkrevd med superkrefter, Batman f.eks., var ikke i nærheten av en eneste radioaktiv edderkopp! Dave kjøper grønn våtdrakt med hette og drar ut for å finne forbrytelser. Og skjønner hvorfor ikke alle gjør som han. Juling gjør nemlig vondt. Men et er bare puddinger som gir seg, og når den grønne helten Kick-Ass får seg nettside blir han en inspirasjon for andre! Enter Hit-Girl og Big Daddy. Det er da det blir blodig...
Dette er en orgie i kul slossing, blod, teite replikker, organisert ondskap og nerdete tenåringer. And I love it! Aaron Johnsen er en svært troverdig Dave/Kick-Ass, Nicholas Cage er en passe psyk Big Daddy (tviler på at han gjør stuntene sine sjøl), men det er Chloë Grace Moretz som Hit Girl som er den store stjerna her. Det er liksom noe eget med en 11-åring med musefletter som skyter, slår, sparker og kutter ned folk for fote.
Filmen har fått 15-årsgrense pga mye og detaljert vold, og det er til å forstå. Men samtidig er volden så overdrevet at det ikke er mulig å gjøre annet enn å le. Og så, i det brutale høydepunktet, med superheltdrakter, døde skurker alle vegne og når superslemmingen ser ut til å vinne, hvilken filmmusikk toner ut?? Elvis! American trilogy! Nesten så en må reise seg og juble!
Og ja, tegneserien er bestilt!

Ingen kommentarer: