mandag 21. september 2009

Litt skikkelig gladvold

Tror jammen ikke jeg har lest noe av Harlan Coben før. (Har ikke orka å sjekke de gamle håndskrevne leselistene...) Så det var på tide! På grunn av et løfte er lydboka jeg plukka med meg.
Saken er som følger: Vår helt, Myron Bolitar, har lovet at han alltid skal stille opp for dattera til noen gode venner. Og når hun, 17 år gammel, ringer ham midt på natta og vil hentes i New York sentrum, drar han selvfølgelig av sted. Og kjører henne til venninna hun skulle sove hos. Men så forsvinner jenta... Hennes forsvinning likner merkelig på en tilsvarende sak tre uker tidligere, og Myron skrider til verket. Her skal det reddes ungjenter!
Ok, plottet er til tider syltynt. Men det gjør ikke noe, for dette er da heller ikke sosialrealisme! Og persongalleriet veier opp for alle andre mangler denne boka måtte ha. Vi møter altså den pensjonerte basketstjerna, nå supermannen Myron, hans lett psykotiske, men svært belevne bestevenn og partner in crime, to tidligere fribrytervenninner; én vever, men knallsterk småbarnsmor og ét digert, i både høyde og bredde, råskinn av et kvinnfolk i hvit lycra, samt et godt utvalg transvestitter, gale torturister og styrtrike drittsekker.
Så da kan handling være handling, jeg morer meg uansett!

3 kommentarer:

booksforkeeps sa...

Jeg har fått mer og mer sansen for den godeste Harlan Coben. Ikke gå glipp av "I DEN skogen"!

Mari sa...

Aha! Takk for tips. Tror faktisk jeg har sett den på kundebiblioteket... En unskyldning til å ta en liten pause. ;-)

Silje sa...

Heller ikke Borte for alltid må du gå glipp av:-) Jeg har ikke lest noen av Myron Bolitar-bøkene, men har likt de andre veldig godt.