lørdag 25. april 2009

Gi ungene skrekk før skisporten tar dem!

Torsdag tilbrakte Beate, Stig Elvis og jeg dagen på Geilo, nærmere bestemt Hol ungdomsskole. Neida, vi gikk i barndommen, vi var faktisk på oppdrag for den kulturelle skolesekken. I to åttende- og to niendeklasser fikk vi en hel skoletime på å presentere nye bøker. Moro!
Vi delte presentasjonen i to; først våre personlige favoritter, så en "hvis du likte Twilight"-del. "Vet du ikke hva du skal lese etter Twilight? Fortvil ikke, vi kommer til unnsetning!" Vold og skrekk til Geilo-ungdommen...
Alt i alt fikk kidsa høre om disse bøkene:
Var elevene entusiastiske? Sånn passe. I all fall så de sånn ut. Men vi pleier å avslutte våre presentasjoner med avstemning etter følgende regler (alltid like inspirerende presentert av Beate):
 1. Alle må stemme på alle bøker! (Eller, egentlig stemmer de jo over presentasjonene og dermed våkner konkurranseinstiktet i oss presentører...)
 2. Det gjelder lærerne også!
 3. Tommel opp = glimrende bok! Beste boka i verden! Jeg vil lese denne! Yess yess!
 4. Tommel ned = nei og nei! For noe søl! Denne bok er rompe! Faktisk er jeg fornærma over at dere i det hele tatt tok den med!
 5. Om det er rom for å tvile? Å ikke stemme? Absolutt ikke!
Og i denne runden kommer det tydelig fram at elevene har fulgt med... :-D La meg bare i all beskjedenhet nevne at jeg (med Gone) vant overlegent i to klasser! (Ok, Dødslekene vant i de to andre. Den var ikke min...)
Men all ros til søte, kule, freidige og engasjerte elever. Dessuten må jeg nevne at maken til mottagelse har ingen av oss opplevd før. Vi ble møtt i døra av verdens hyggeligste lærer som fulgte oss rundt til timer og klasserom, serverte lunsj, viste fram biblioteket og ønsket oss hjertelig velkommen tilbake. Takk!
Noen avsluttende ord om stedet. Du vet du er på Geilo når
 • hotellet ser ut som hyttevarianten av danskebåten. Nedslitt trehvitt og fake rosemaling over det hele
 • det er et digert hull i sentrum ("finanskrisehullet")
 • det er salg på merkeklær pga et kommende skirenn...
 • du ser hotell, hotell, hytter, hotell, camping, hotell, hotell, men ikke et eneste bolighus
 • det ikke ligger ølflasker slengt i skogkanten, men sjampanje...
 • det faller helt naturlig å innta trutmunnpositur når du bli fotografert ved elva

Har vi lyst til å komme tilbake? Yeah, baby! (Og skulle noen ha lyst til å se flere bildebevis fra ekspedisjonen, ligger de her.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Mari!
Dette vil jeg gjerne høre mer om. Vi sees kanskje i Oslo om en bunke dager?

Tonje

elis lesebabbel sa...

Dæven døtte! Spenstig utvalg for en 8-klasse!

Mari sa...

Tonje: Ja, jeg kommer den 8. Dvs jeg kommer fra lunsj og ut. Men litt skravel får vi nok til! :-)

Eli: Ja, her sparer vi ikke på kruttet! :-) Det skal sies at hadde dette vært en skole som ikke er gode på lesing og å finne god litteratur til lesesvake helt på egen hånd, hadde vi nok valgt litt andre bøker. Når skolen er så dyktige som disse er, kunne vi tillate oss å kjøre mer favoritt-show. :-D

Aud sa...

Oooh, dere anbefalte tre av favorittbøkene mine! Dødslekene, Historikeren og vampyrromanen over alle vampyrromaner med unntak av Stokers Dracula - La den rette komme inn. Flott at dere gir unga noen utfordringer :-)