søndag 5. april 2009

Flott film!

På torsdag var jeg på Menn som hater kvinnerkino. Hadde jo lest boka og var SVÆRT spent på hvordan dette skulle bli på film! Særlig Lisbeth Sallander-karakteren. Hadde sett et par tv-intervjuer med skuespilleren og tenkte at de nok hadde valgt rett, men at troverdig kunne hun ikke bli. Det er jo så vidt karakteren er troverdig i boka, og det krever adskillig mer på film. Men jeg ble bare så vanvittig imponert! Ikke én gang under filmen tenkte jeg på at dette var skuespillere (jeg blir nærmest voldelig når noen under filmer kommenterer at "De spiller jammen godt!". Jeg vil ikke minnes på at det er fiksjon, for pokker! Hvor blir det av innlevelsen??), jeg så Lisbeth Sallander som den skadeskutte personen hun skal være, og Ble helt satt ut av de øynene hennes et par ganger. Tenkte: "Håper ikke hun kommer etter meg..." :-) Dette var rett og slett en skikkelig god film. Anbefales!
Og da jeg kom hjem, begynte akkurat programmet om Stieg Larssons forfatterskap og tvisten mellom hans samboer på den ene siden og hans far og bror på den andre. I og med at Larsson ikke skrev noe testamente og at han og hans samboer gjennom tredve år ikke var gift da han døde, arva familien alle penger og rettigheter. Inkludert halvparten av leiligheten hun bor i. Rettferdig? Neppe! Og når broren presterer å komme med utsag som "Det å ikke skrive et testamente, er også en bevisst handling, han ønsket ikke at Eva skulle arve." og "Vi får nok så hard medfart fordi vi har baller. Det har ikke hun." er det ikke så vanskelig å velge side i denne saken...

3 kommentarer:

Bai sa...

Eg er skeptisk til filmen, av same grunnar som du nemner. Etter å ha lese dette, blei eg nysgjerrig på filmen likevel. Kanskje eg tar sjansen?

Såg også dokumentaren du snakkar om. Han broren framstod jo som ein svært usympatisk type.

Mari sa...

Ta sjansen! Om ikke annet for å oppleve Noomi Rapache.

Om bror Larsson er det egentlig bare en ting å si: IDDIOT!!

Aud sa...

Veldig bra film og fantastisk Slander :-)

Har ikke sett dokumentaren, bare lest om saken. Bror Larsson burde fått seg en omgang av Lisbeth Salander.