tirsdag 21. april 2009

Syvende sønn av syvende sønn osv

Ser til min store forbløffelse at jeg aldri har beæret Septimus Heap-serien til Angie Sage med et skikkelig blogginnlegg før. Skam seg!
Takket være Ønskebokleser mm Tonje, ble jeg oppmerksom på denne bokserien. Som jo selvfølgelig er ment for adskillig yngre lesere enn meg, men det har da aldri stoppa meg før! Bøkene handler om den unge magikerlærlingen Septimus Heap (som faktisk blir erklært død i begynnelsen av bok 1, og det er jo en original vri!), hans tallrike og lettere eksentriske familie, vennene Jenna (prinsesse) og Bille (vakt i skriptoriet) og en mengde magikere, spøkelser, rotter, drager (ok, bare én) og andre mer eller mindre veltilpassede vesener. Høres det barnslig og rotete ut? Da er det min feil, for dette er virkelig god og original fantasy. Og så er det mye humor her, det er en ikke bortskjemt med i denne genren!
Nå har jeg akkurat avslutta bok nr fire, Toktet. Septimus sliter som vanlig med å gjøre ypperstemagiker Martha Overgård fornøyd samtidig som han skal være unggutt og få gjort alt unggutter vil og skal. Dessuten vet han jo at broren Nicko og Snorre er fanget i en annen tid, noe han selvfølgelig må få gjort noe med. Men andre har skumle planer...
Alle har ikke vært like fornøyde med denne boka, men ikke hør på dem! I løpet av de to dagene som har gått siden jeg ble ferdig med boka, har jeg flere ganger tatt meg selv i å glede meg til å gå inn i Heap-universet igjen. Bare for å bli skuffa over at jeg må vente på neste bok... Kosekosekoseboka!

5 kommentarer:

Den du veit! sa...

Og det beste av alt - boka (har bare lest den første) var morsom!

Selv for oss som egentlig er DRIT lei all den dærre fæntasi'n

Mari sa...

Nemlig! Humor er undervurdert...

Anonym sa...

Hei Marit!

Jeg føler meg beæret over å få være med i en liten snipp av bloggen din!

Tonje

Mari sa...

Tonje, du fortjener en snipp av både det ene og det andre! :-D

Elin sa...

Hehe. Det er fint man kan mene forskjellig. ;-) Og at jeg henger meg opp i teite detaljer er ikke noe nytt.

Jeg digget de tre første, da. Bare så dét er sagt!