mandag 1. februar 2010

Crime time

Det går treigt med lesinga om dagen, utrolig nok har jeg annet å gjøre nå og da... Men litt lydbok blir det alltids. Nå har jeg hørt Fyret av P.D. James. Klassisk britisk krim. Den ufordragelige forfatteren Nathan Oliver blir funnet hengt fra fyret. Var det selvmord? Selvfølgelig ikke, da hadde det jo ikke vært noen sak for Dalgliesh! Handlingen foregår på en isolert øy hvor prominente gjester (les menn) har kunnet komme for å få fred, ro og full diskresjon. Vi har altså et begrenset antall mistenkte, men de er også en gjeng som er vant til å verken se eller høre noe som helst. Og så bryter det til og med ut alvorlig sykdom. Spooky....
Jeg ble bare måtelig engasjert i saken denne gangen. Var ikke så farlig for meg hvem som drepte folk, egentlig. Men miljøet er strålende! Dette er britisk overklasse, og da kunne handlingen like gjerne foregått i en annen tid. Folk har mobiltelefoner (dog uten dekning der ute på øya) og hører på cd'er (bare klassisk), men unge piker blir forført og gravide og må derfor ta livet av seg. Merkelig, men rimelig fascinerende.
Håkon Ramstad leser korrekt og litt stivt og det passer boka så godt. Jo, jeg liker P.D. James!

1 kommentar:

Bai sa...

Eg er enig med deg i dette med tida. Dei moderne elementa blir liksom litt malplasserte i P. D. James bøker. Men når det er sagt, er eg veldig glad i slik god britisk krim, og eg har sjølv Det svarte tårnet på nattbordet for tida.