fredag 5. februar 2010

Laaaang bok...

Ok, nå har jeg lest hele Twilight-serien. Også den siste. Og det skjedde jo spennende ting og forholdet mellom sentrale karakterer endra seg, men måtte boka være så inni h.... lang?? Ting tværes ut i evigheter. Særlig diskusjoner om rett og galt.
  • Edward, jeg er så lykkelig!
  • Nei, Bella, jeg har skadet deg!
  • Har du? Det har jeg ikke lagt merke til for jeg er så lykkelig!
  • Nei, Bella, dette var galt, jeg skal aldri røre deg igjen.
  • Jo!
  • Nei...
  • Jo!
  • Nei...
Osv. Gjerne over en åtte, ni sider. Og så er det i gang med en annen diskusjon. Og jeg sitter og freser og tenker at nå får noen bare skjære igjennom og bli ferdig her!
Dessuten nærmer det seg Dan Brown-takter innimellom. "Nå blir vi angrepet av de sterkeste, tøffeste fælingene av alle, vi har ikke en sjanse og de kommer til drepe dem jeg elsker (det er ikke så farlig med meg, selvfølgelig), men oi, jeg har visst en superevne! Hmmm.... tror jeg må eksperimentere og finne ut av hvordan den virker. Akkurat nå, faktisk." Nei! Det er ikke sånn det foregår! Selv ikke blant vampyrer!
Men nå har jeg nå lest boka. Alle 756 sidene...

6 kommentarer:

Beatelill sa...

Datteren i huset (13 år) har selvfølgelig lest alle 4 bøkene, og jeg har faktisk lurt på om jeg også skal gjøre det. Men jeg mistenker at jeg ar alt for lite tålmodighet til det, og har hittil latt det være. Vurderer heller å forsøke meg på Harry Potter etterhvert :)

Synne sa...

Enig i at boka var for lang. Og så har Bella dårlig samvittighet hele tida:( Men gleder meg til neste film!

Bai sa...

Nei... Eg som likte den første boka så godt. Kanskje eg bare skal la vere å lese vidare?

Ladybug sa...

De tre første bøkene er underholdende de, men Breaking Dawn er jeg enig i at var utrolig kjedelig. Når det er sagt er det mange andre som har nettopp denne boken som favoritten i sagaen.

Aud sa...

Den er bare så innmaaaaarrriiii laaaaannnggg! Og så er det alle de diskusjonene, helt enig, Mari :-)

Ingalill. sa...

Jeg hører til de ytterst få som likte Breaking Dawn best av alle 4 og spesielt den siste delen etter Bellas hysj hysj forandring.
(forøvrig enig med ja-nei opplegget)

15-åringen i huset er helt enig og vi har begge lest den noen ganger sikkert med ulik motivasjon.
Styrkeforholdet endrer seg og omrokkerer på det meste, helten faller noen hakk og det er nesten så jeg sanser at hadde det vært noen bind til hadde Bella dratt ut og funnet en bedre egnet vamp, Louisiana er jo et fint startsted :-)