torsdag 17. mars 2011

Husholdningskonflikter

Det er vel det en tror det skal handle om når boka heter Du kan vaske do!? Men neida. De første sidene i Anne Lise Kolnes Hope sin bok handler faktisk om hvor mye Karen på 11, Jonas på 13 og pappa savner mamma som er død. Og da blir jeg litt oppgitt. Her får vi en bok som ser riktig artig ut i hendene og skal det være enda mer sorg og død?? Det handler jo ikke om annet for tida! Men det snur heldigvis snart. Karen og Jonas inngår nemlig et veddemål om hvem som først klarer å skaffe pappa kjæreste. Den som taper, må vaske do. Hver dag! Ungene tyr til de snedigste triks for å nå målet sitt. Og det blir ganske artig. Men under ligger Karens savn etter mamma. Og voksne lesere kan nok ane at det kan ligge selvmord og depresjon under. Alvorlige saker, altså. Men boka er lesverdig for mange, antagelig flest jenter, på Karens alder, tror jeg. Og for noen kan den nok gjøre det lettere å takle foreldres nye kjærester.
Men en ting; vil unger omtale bilder av sine foreldre som sexy? Jeg tillater meg å tvile...

5 kommentarer:

hh sa...

Hva? Mine barn ser bildene av meg på FB og sier hot, sexy og slik i annenhver setning. Fra spøk til alvor: Det er mye alvor i bøker for tida. Jeg ønsker meg ei barnebok som bare er morsom, jeg. Men jeg fikk lyst til å lese denne allikevel. Nå er det snart så jeg mistenker deg for å ha lagt inn lesetid i ny stilling. HVORDAN rekker du over alt, lurer jeg bare!

elis lesebabbel sa...

Har lest den og innimellom ( i hvert fall ett kapittel) var det noen fine partier. Men: noe språklig grums. Trodde ikke helt på jentungen hele tida! Heidi: hvis du ikke har allverdens tid - liksom (i motsetning til meg og muligens Mari)hadde jeg nok prioritert en annen bok!

Mari sa...

Enig, Eli, ingen grunn til å prioritere denne. Typisk "grei nok". Og vi har jo ikke all verdens tid. Vi har bare ikke noe liv... ;-)

elis lesebabbel sa...

Nei men kanskje vi får vår lønn i himmelen!

Linn T. S. sa...

Mye bra i denne, men litt vanskelig å tro på en del av handlingene/ replikkene. Også ble jeg helt opphengt i at det er nytt avsnitt for HVER setning! Men jeg er alltid fan av sorg/savn/dør-bøker, jeg. :Dexoma