mandag 28. mars 2011

Ikke helt frelst...

Halvgudene av Mari Moen Holsve er første bind i en ny fantasyserie. Jippi...? Litt usikker på om vi trenger så mange flere serier nå. Fantasy eller ikke. Har begynt å lete etter enkeltstående bøker som kan anbefales dem som ikke orker å begynne på en serie. Men det er jo strengt tatt ikke Holsves feil. Hold deg til saken, Mari!
Altså. Trillingene Dina, Thea og Balder oppdager at de har spesielle evner. Evner som virkelig vil få dem til å skille seg ut i Oslo der de bor sammen med faren sin. Derfor må han sende dem til Tiladnen, verdenen de egentlig kommer fra. Der skal de ta del i kampen mot Forbundet som ønsker seg de gamle gudenes makt og å utrydde alle andre intelligente raser enn menneskene.
Jeg ble ikke umiddelbart imponert over denne boka. Unge mennesker som oppdager evner har jeg lest om før. Mange ganger. At de må reise til en parallell virkelighet for å redde den verdenen, er heller ikke nytt. Ikke at de opplever det nye som fremmed og er usikre på om det hele er verdt det heller. Men Tiladnen, den nye verdenen, har en del for seg. De ulike rasene, at øyriket er delt i årtidsøyer og en del av skildringene, liker jeg. Så jo, alt i alt er dette ei bok jeg kommer til å anbefale.
Utmerket cover, for øvrig!

Ingen kommentarer: