tirsdag 31. mars 2009

Hvordan redde et plot

Etter at jeg falt så helt hinsides for Mo Hayders Tokyo, kasta jeg meg over Pig Island. Som var en skikkelig dustebok. Men jeg måtte jo gi dama en sjanse til. Også hadde jeg allerede kjøpt Ritual...
Politibetjent Jack Caffrey møter politidykker Flea når hun finner en hånd i havna. Litt etter finner de den andre hånden i paret. Men kroppen er ikke der... Burde være spennende, det. Men den første delen av boka er rett og slett langtekkelig. Og Jack har en vanskelig bakrunn og Flea har en vanskelig bakgrunn og kompisen hennes har det like ille og broren hennes har det enda verre. Og jeg sitter og lurer på hvor forfatteren egentlig vil med alt dette? Men så, plutselig, tar det av! Og den makabre saken knyttes opp til muti (les artikkelen!) som det til og med har vært om i Aftenposten nettopp. Og da kommer det hele på en måte nærmere virkeligheten, en del av virkeligheten som det er utrolig at finnes der ute... Så den siste delen av boka ble lest i store jafs, det ble nesten for spennende. :-) Så ja, jeg får vel gi Hayder enda en sjanse...

3 kommentarer:

booksforkeeps sa...

Du må ihvertfall lese "Kuren" (The Treatment) som akkurat har kommet på norsk. Den er ulidelig spennende og eh... ganske makaber... ;)

Susanne B. Bolstad sa...

Jeg har skjønt at det lønner seg å lese bøkene om Caffery i rekkefølge... har bare lest dem på norsk, men både Fuglemannen og Kuren ga meg frysninger. Særlig Kuren var fryktelig ubehagelig men fryktelig bra!

Mari sa...

Dere har overbevist meg. Kuren (eller helst den engelske varianten) må kjøpes inn! Selv om vi har innkjøpsstopp av bøker i heimen... :-)