fredag 19. juni 2009

Fantasy time!

Takk Aud, for å tipse meg om Løgneren Locke Lamora av Scott Lynch. Ja, den var treg å komme i gang med, men SÅ! Du godeste!
Locke Lamora er en av de fattigste blant de fattige ungene og har en egen evne til å havne i trøbbel. Ikke fordi han er dum eller klønete, tvert imot, han har bare en svært velutvikla fantasi kobla med dårlig evne til å se konsekvenser... Det må jo bare bli noe stort av en sånn som ham!
Dette er en mafia-/Robin Hood-/action-fortelling lagt til en fantastisk verden med udyr, trolldom og alkymi. Historien vrir og vender seg så det ikke er mulig å forutsi hva som skal komme, fortelleren overrasker og sjokkerer stadig. Det er rå humor, uventede allianser og bittert fiendskap. Språket renner over av groviser, originale vendinger og beskrivelser. Yess! Jeg skal lese neste bok også!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Broren min har helt dilla på denne boka - og oppfølgeren (det er flere, er det ikke). Han sier at han tror at boka ikke er noe for meg. Lurer på hvorfor? Det skal jeg spørre ham om....

Mari sa...

Ja, det må du gjøre! Boka er jo kul! :-)

Jærbibliotek Ung sa...

Denne skal filmatiseres. I en perfekt verden ville den vært en krysning av "Lock, stock and two smoking barrels" og LOTR.

Jeg holder nok en liten knapp på Joe Abercrombie, men storkoste meg med denne. Jeg leste "Red sails" også. Den største feilen til boken kan jeg ikke røpe i fare for å røpe historien. Og det gjør man ikke.


Bjørn

Mari sa...

Nei, Bjørn, det gjør man IKKE! :-) Bare to bøker som har kommet (på engelsk) så langt, er det ikke, Men på hjemmesida til mannen ligger titler og plot for hele serien klart. Litt risky, spør du meg... :-)