lørdag 17. oktober 2009

Kultur til kidsa!

Ok, for deltagerne var nok Ungdosmbokgildet Litteraturukas høydepunkt. ;-) For meg var det klassebesøkene i går. "Bibliotekarene kommer" er et av ukas tilbud til skolene, de bestiller, vi kommer og snakker bøker med ungene. I går var Elvis, Beate og jeg i fire niendeklasser, to på Kjøsterud og to på Svensedammen. Vi kjørte fullt show, ganske tåpelige var vi nok, slitne som vi var på en fredag, men både elever og lærere virka riktig så fornøyde.
Vi presenterte
Og jada, det ER flaut med voksne damer som rapper! Kanskje med voksne menn som snakker om forelskelse også. Men det gjør jo ingen ting. Og Elvis' superkjeldeligseriøse innledning til Olav Sleggja og Beates ønske om flere blindinger i litteraturen slo an som bare det.
Også kjørte vi avstemning, selvfølgelig. Same procedure as last year. Har skrevet om det før, men reglene tåler å gjentas:
  1. Alle må stemme på alle bøker! (Eller, egentlig stemmer de jo over presentasjonene og dermed våkner konkurranseinstiktet i oss presentører...)
  2. Det gjelder lærerne også!
  3. Tommel opp = glimrende bok! Beste boka i verden! Jeg vil lese denne! Yess yess!
  4. Tommel ned = nei og nei! For noe søl! Denne bok er rompe! Faktisk er jeg fornærma over at dere i det hele tatt tok den med!
  5. Om det er rom for å tvile? Å ikke stemme? Absolutt ikke!
Og denne gangen vant vi litt alle sammen! Både Døden er her, Olav Sleggja, Candy og Super vant sine klasser. Genialt!
(Men lærerne var ikke så lette å få med alltid. Er det så vanskelig å skjønne at det er et dårlig signal til elevene å jobbe med andre ting og gå ut og inn mens noen prøver å formidle noe til elvene deres? Men jeg orker ikke gå i hva-er-det-med-skolen-modus nå.)
Vi var i alle fall kjempefornøyde, elevene var blide og vi ble ønska velkommen tilbake neste år. Hurra!

3 kommentarer:

elis lesebabbel sa...

Er litt indisponert etter et 30-årsjubileum sammen med en gjeng andre gamlinger og min evne til å være nyansert er noe redusert (Var det egentlig så god idé med fri bar?) men kan vel si såpass at de største idiotene finner man blant lærerstanden!

elis lesebabbel sa...

Her en litt blidere kommentar : FLOTT at dere promoterer boka til Endre! Takk og takk og takk! Den er liksom hjertebarnet mitt!

Mari sa...

Og jeg lover å lese (og blogge) den så snart jeg får tid! ;-)